BELÁTÁSVÉDŐ FÓLIÁK

A hagyományos üvegezésnek azzal együtt, hogy beengedi a helyiségekbe a napfényt, megvan az a hátránya is, hogy beláthatnak rajta akkor is amikor mi azt nem szeretnénk. A LLumar reflexiós fóliákkal könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát. A belátásvédelemnek általában az az alapja, hogy a betekintéstől védeni kívánt helyiségben kevesebb fénynek kell lennie, mint ahonnan nem szeretnénk, hogy belássanak. Kellően nagy fénykülönbség esetén mérsékelt reflexiós tényezője következtében a tiszta üveg is megfelelő erre a célra. Fóliákkal úgy javíthatunk a helyzeten, hogy a szemlélő oldaláról tükrösebbé tesszük az üveget, ill. ha ez még nem elég a belső oldalon csökkentjük az üveg reflexióját. Ez természetesen nem jelent két réteg fóliát, speciális többrétegű fóliával megoldható. Amennyiben nincs elég nagy fénykülönbség az üveg két oldala között, esetleg azonosak a fényviszonyok, az egy oldalról való belátást nem megoldható. Ez esetben a belátásvédelmet matt tejfehér, homokfúvott üveghez hasonló fóliával lehet elérni, ami a fény beengedése mellet véd a betekintéstől, de sajnos a kilátást is megakadályozza.

UV-SZŰRÓ FÓLIÁK

Az ultraibolya sugarak úgy mennek át az üvegen, mintha az ott sem lenne, és ez a fakulás elsődleges oka. A műtárgyak, bútorok és a kirakati áruk ki vannak téve a fakulás veszélyének az ablakokon és az üvegfelületeken keresztül. Az ibolyántúli sugararak képesek visszaverődni a szilárd tárgyakról, mint épületek, fák … stb. Ezért az ablakok tájolásától függetlenül a fakulás komoly problémát okoz. A kár melyet a fakulás okoz jellemzően 40%-ban az UV, 25%-ban a látható fény és 25%-ban a hősugárzás számlájára írható. A maradék 10%-on olyanok osztoznak mint páratartalom. kémiai szerek és természetes öregedés. Ebből láthatjuk, hogy az első három tényező együttesen a fakulás okainak 90%-át adja. A LLumar UV-szűrő fóliákkal költséghatékonyan lehet javítani a meglevő üvegezés minőségén, hogy a káros UV sugarak akár 99,9%-át kiszűrje. Ezek a fóliák kirekesztik az UV sugárzás csaknem egészét, csökkentik a látható fény áteresztését és visszaverik a hősugarakat. A fényspektrum miatt nem létezhet olyan fólia, mely maradéktalanul megoldja a fakulás problémakörét, de a LLumar UV-szűrő fóliák a káros UV, IR és látható fénysugarak összeségének akár 80%-át visszaverik.

LLumar ATR (Comfort) fémezett 10 év garanciás fóliával (hővédelem: 34-70%):

  • 3 ajtós: szabályos (két első ajtó kivételével) 25.000 Ft -tól
  • 4 ajtós: szabályos (két első ajtó kivételével) 35.000 Ft -tól
  • 5 ajtós szabályos (két első ajtó kivételével) 30.000 Ft -tól
  • combi: szabályos (két első ajtó kivételével) 37.500 Ft -tól
  • egyterű: szabályos (két első ajtó kivételével) 40.000 Ft -tól
  • terepjáró, rövid: szabályos (két első ajtó kivételével) 30.000 Ft -tól
  • terepjáró, hosszú: szabályos (két első ajtó kivételével) 40.000 Ft -tól
  • szélvédőcsík: minden esetben 5.000 Ft

 

A feltüntetett ára nettó árak és tartalmazzák az anyagköltséget és a munkadíjat. Vállalási határidők: egy autó befóliázása autótípustól függően 0,5-1 nap, karbonnal, színessel, mattal: 1-2 nap