CASCO-s szélvédő csere – Akár ingyenes is lehet?

szélvédő csere folyamata CASCO-s biztosítás segítségével akár még ingyenes is lehet! Saját pénztárcából megtéríteni egy kőfelverődés által eredményezett kárt a legtöbb esetben nem annyira megterhelő az ember költségvetéseinek. Más a szituáció azonban abban az esetben, amikor cserélni szükséges a komplett szélvédőt, nem csupán egy kisebb javításról van szó. A szélvédő csere CASCO-s igénybevétellel lehet akár még teljesen ingyenes is! CASCO hiányában viszont még az olyan területeken sem lesz kedvező, ahol korrekt árak mellett tevékenykednek. Ezért hát megéri olyan biztosítás mellett dönteni, amely fedezi Önnek a szélvédő javítás és, vagy csere folyamatát is akár.

Maga a javítás és csere folyamata pedig roppant egyszerű, továbbá még a biztosítót sem szükséges értesíteni, cégünk ezt is megteszi Ön helyett. Cégünknél a CASCO-s szélvédő csere meglétével pontosan részletezve van, ezáltal a leendő ügyfelek minden szükséges információt előre tudhatnak azzal kapcsolatosan, hogy mit, mennyit és milyen körülmények között térít meg egy bizonyos biztosító. Cégünk mellett azért is megéri dönteni, hogy rendkívül gyorsan, szakszerűen és költséghatékony árak mellett dolgozunk. Ha pedig Önnek nincs elegendő ideje eljönni hozzánk, a szakembereink igény esetén, készséggel házhoz mennek.

A kőfelverődést szinte lehetetlen elkerülni!

A kőfelverődés bekövetkezését legalább egyszer szinte lehetetlen elkerülni. Ha a sors úgy rendelte el, akkor bizony szembe kell majd néznünk ezzel a kellemetlen problémával, amely csúnya nyomot tud hagyni a szélvédőn. Hogyha egy szerencsésebb helyzett áldozatai leszünk, akkor a kőfelverődés javítás egy könnyebb út lesz.

Már rengeteg alkalommal nyert bizonyosságot, hogy teljesen felesleges kicserélni a teljes üveget egy apró kőnyom végett. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy erre nem adódik minden esetben lehetőség. Ha a szélvédőn túl hatalmas repedések fognak keletkezni, akkor már a szélvédő javítás sem fog segíteni a problémán. Az összes kétséget kizárólag, cégünk is megállapíthatja, hogy mekkora mértékű az adott károsodás, és ennek mentén következtethetünk arra, hogy lesz-e még esély a szélvédő javításra, vagy már nem.

Abban az esetben, ha a keletkezett sérülés nem túl nagy és nem beszélhetünk teljes repedésről, akkor minden probléma nélkül kivitelezhető a szélvédő javítás. Ezzel a folyamattal viszont nem érdemes várnunk. Előnyösebb minél előbb cselekedni, hiszen a halogatás csupán rontani fog a helyzeten. Ennek egy roppant egyszerű oka van, amely nem más, mint a hőmérséklet változása. Ez tovább gyengítheti az üveg ellenállását és az apró kőnyom a repedések kiindulópontjává válhat.

Sérült szélvédővel közlekedni évszaktól függetlenül veszélyes!

Lényegtelen milyen évszakot írunk éppen, nagyon veszélyes sérült szélvédővel közlekedni, legfőképpen abban az esetben, amikor a kőnyom pont a látóterünk közepén helyezkedik el. Legfőképpen a napfénnyel szemben kellemetlen ilyen esetekben a vezetés, hiszen a kőnyom meg fogja törni a fényt. Az autóüveg javítás egy különleges vákuum technológián alapuló megoldással megy végbe, amely akár helyben is kivitelezhető. Ez annyit jelent, hogy egy előre egyeztetett időpontban és helyszínen, a kiérkező szakember kivitelezi a szélvédő javítását.

Nem sűrű, azonban előfordulhat, hogy a szélvédő javítása után, az üveg egy idő után elkezd tovább repedezni. Ebben a helyzetben, a javítás ára levonásra fog kerülni a szélvédő cseréjének az árából. Abban az esetben, ha már repedésről beszélünk, akkor nincs halogatás, azonnal cserélni kell, hiszen repedt üveggel életveszélyes a forgalomban való közlekedés. Legtöbb esetben télen okoznak hatalmas kellemetlenséget a kőnyomok. Hiszen ekkor a nedvesség is szereppel rendelkezik, ugyanis beszivárog az apró repedésekbe, majd megfagy, kitágul és szét fogja feszíteni az üveget.

Számtalan alkalommal megtörtént már, hogy egy hideg reggel során a fűtés bekapcsolását követően, egy kattanást követően szétrepedt a teljes szélvédő. Ez ellen egy könnyű módszer segítségével védekezhetünk, mégpedig azáltal, hogy a szélvédő javítást megelőzően a sérülést leragasztjuk. Az árakat szem előtt tartva minden esetben egy költséghatékonyabb megoldás ez, mint a csere, hiszen ezáltal gazdaságosan menthetjük azt, ami még menthető.