A szélvédőnk cseréjére nem csupán akkor kell gondolnunk, amikor az teljes mértékben betört, hiszen például a magasból rázuhant valami vagy egy nagyobb kődarab csapódott neki a szélvédőnek.

Fontos, hogy akkor is vegyük ezt számításba, ha még csupán egy repedés keletkezett a felületen.

Abból adódóan, hogy egy repedés következtében a szélvédő merevítő funkciója is csökken, emiatt egy repedt szélvédővel rendelkező gépjármű egy estlegesen bekövetkezett ütközés során nem lesz képes olyan mértékben megvédeni utasait mint ahogyan azt kellenne tennie.

Azt nem is említve, hogy egy műszaki vizsgálat során azon nyomban vissza fogják utasítani a gépjármű vizsgáztatását, továbbá a rendőrök is figyelemmel kísérik manapság a repedt szélvédős gépjárműveket. Ha a szélvédőn keletkezett repedés közvetlen a sofőr előtt található, akkor akár még egy büntetést is bezsebelhetünk, ugyanis a repedés gátolja a sofőrt a szabad kilátásban, ezáltal pedig nagyon balesetveszélyes.

Hogyan zajlik egy autóüveg javításának a folyamata?

Mindig nagyon érdemes figyelemmel kísérni a repedés problémáját, ugyanis nem csupán egy esztétikai gondról beszélünk, hanem akár a közlekedés biztonságát is befolyásoló sérülésről. Egyetlen apró kavics is képes lehet arra, hogy akár jelentősebb károkkal kelljen majd szembe néznünk a későbbiek folyamán, hiszen az első autóüveg nem csupán a zavartalan kilátást biztosítja, de a karosszéria merevítésében is roppant lényeges szereppel rendelkezik. Nagyon jelentős tehát, hogy már a kezdetleges repedés vagy kőfelverődés során a szélvédő javítása mellett tegye le voksát!

Ön tudta, hogy a kőfelverődés általi sérülések a későbbi hőmérsékletváltozásra is hatással lesznek? Lehet szó akár a téli hidegben való autónk mosásáról, vagy nyári időszakban a hideg vízzel való tisztításról, és máris bekövetkezhet, hogy az eleinte kisebb repedés egy sokkal nagyobb repedéssé növi majd ki magát. Bizonyítva van, hogy az autóüveg ilyen állapotban már nem képes feladatának a biztosítására, amelyet egy műszaki vizsga során a szakemberek is azonnal észre fognak venni. A kőfelverődések kijavítására az Ön saját és családja biztonsága végett nagyon jelentős tehát, hogy időben sor kerüljön, amely a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen és hogy elkerüljük a szélvédőcsere folyamatát!

Miért nagyon fontos, hogy a javítás mellett döntsünk?

A sofőrök sűrűn szembesülhetnek azzal a szituációval, hogy napsütés során vagy esőben nem látnak ki megfelelően az első autóüvegen, még az eleinte talán épnek tűnő felület ellenére sem. Ez pedig azért van, mivel az autóüvegen folyamatosan kicsi, úgynevezett kráterszerű sérülések jönnek létre akár a porszemektől, vagy mikronnyi kavicstörmeléktől. Az idő elteltével tehát akkor is fontos lehet az autóüveg javításának vagy cseréjének a folyamata, ha látványos sérülés nem található azon.

Sűrűn bekövetkezhet, hogy a hétköznapi teendőkkel párhuzamosan az embereknek nincsen ideje a kőfelverődés javításának a feladataival törődni, ugyanis egy autószerviz felkeresése és a várakozási idő csak tovább növeli majd az elvégzendő feladatok listáját. Ilyen esetekben jön kapóra az olyan szolgáltatás, amely házhoz érkezik, és ezáltal teszi megvalósíthatóvá akár otthonában, akár munkahelye területén, vagy bármely más előre egyeztetett helyen az autóüveg javításának a kivitelezését.

Az autóüvegének a megfelelő állapotára abban az esetben is fontos ügyelnie, ha még gond nélkül tudja azt használni, hiszen az eleinte kisebb sérülések idővel nagyobbak lehetnek, és nem csupán a kilátást fogják megakadályozni, de a közlekedés biztonságát is lehetetlenné teszik majd.

Az autóüvegek javításához speciális, műgyanta alapú anyagot alkalmazunk, amely egyezést mutat majd az üveg fénytörési mutatójával. Továbbá, természetesen örök garanciát biztosítunk ügyfeleink számára arról, hogy a megjavított kőfelverődés nem fogja elveszíteni a későbbiekben az átláthatóságát és nem fog besárgulni. Abban az esetben, ha már az autóüvegen keletkezett sérülés nem javítható, akkor rengeteg éves tapasztalattal  rendelkezve, szakszerűen kivitelezzük annak a cseréjét is!

Hogyha szükséges, akkor bizalommal keressen minket, hogy a felmerülő kérdéseire válasszal tudjunk szolgálni, továbbá időpontot tudjunk egyeztetni a szükséges munkák kivitelezésére!

Autóüveg Bázis