Milyen tényezők befolyásolhatják a szélvédő javításának az ideje? 

Az autóüveg javítás idejét elsődlegesen a szélvédőben lévő sérülések fajtája és darabszáma határozza meg, de vannak további faktorok, amelyek növelik a szélvédő javítás időtartamát. A javítás sebességét befolyásolja többek között az időjárás, a sérülés tisztasága, a sérülés nagysága, valamint a javításhoz használt ragasztó, esetleg gyanta sűrűsége.
Több fajta sérülés fordulhat elő a szélvédőben, amelyek közül némelyik pár perc alatt orvosolható, de van amelyik szélvédőn keletkezett sérülés javítása akár egy óráig is eltarthat. A leggyakrabban a következő sérülések fordulnak elő a szélvédőben az a kőfelverődés, repedés, valamint a felületi sérülés.
A három fajta sérülés közül legalább az egyikkel majdhogynem mindenki találkozott már a hétköznapokban a saját vagy ismerőse, esetleg rokona autóján. Ezek a sérülések a legtöbb esetben fél óra alatt javíthatóak, amikre örök garanciát vállalunk! Hátráltató faktor lehet a javítás alatt példának okáért at időjárási viszonyok.

Nézzük hát a legfontosabb szempontokat!

Az autóüveg javításnál minden esetben lényeges szempont az időjárás. Hűvösebb, esetleg fagyos időben a javítás megkezdése előtt a szélvédőt lépcsőzetesen szükséges felmelegíteni 10 vagy 15 fokra, amire amiatt van szükség, mert a szélvédő javító ragasztó ezen a hőmérsékleten jobban elterül, ezáltal sokkal jobban kitölti a repedéseket a szélvédőben.

A javításoz használt ragasztó csupán UV fény következménye képpen szilárdul meg, emiatt nem mindegy, hogy borús, esetleg napfényes időben végezzük a javítást. Borongós időben a ragasztót UV lámpa támogatásával szükséges leszárítani a javítás végén, amíg napsütéses időben ezt a feladatot a nap végzi el helyettünk.

Sok esetben kommunikáljuk az Ügyfeleink felé, hogy ha egy felpattanó kavics megsérti a szélvédőt, abban az esetben a javítás elvégeztetéséig ragasszák le a sérülést valamilyen átlátszó ragasztó szalaggal, celluxxal, vagy a tőlünk kapott matricával. Ezzel a lépéssel a sérülést tisztán, valamint szárazon lehet tartani, ami a javítás sebességét, valamint végeredményét is befolyásolja.
Ha nedvesség kerül a sérülésbe, abban az esetben azt a munka megkezdése előtt ki szükséges szárítani, ami növeli az autóüveg javítás idejét, valamint kockázatát.

Ez a processzus amiatt veszélyes mert a sérülés hirtelen hőmérséklet változás következménye képpen tovább repedhet. A kőfelverődésbe került folyadék következésképpen kiszárítható, de az apró porszemek, szennyeződések, amelyek a folyadékkal együtt kerülnek a sérülésbe láthatóak lesznek a szélvédőben a javítás után is.

Mekkora a keletkezett sérülés?

A szélvédő javítás sebességének tekintetében nem mindegy, hogy pár forintos, vagy egy jelentősebb nagyságú sérülést szükséges megjavítani. Minél nagyobb a sérülés, annál több időt szükséges hagyni a szélvédő javító ragasztónak, hogy kitöltse a teljes kőfelverődést. Muszáj lassan, továbbá precízen dolgozni, hogy a javítás végeredménye tökéletes legyen. Ugyan ez igaz a repedés javításra is, mert minél hosszabb a repedés a szélvédőben, annál több időt vesz igénybe a javítása.

Minden sérüléshez különféle sűrűségű ragasztót használunk. Minél több egy kőfelverődésben a mikro repedés, annál hígabb ragasztóval szükséges dolgozni, hogy a javítás biztonsággal elvégezhető legyen. A szélvédő csere , autóüveg csere sebességét a ragasztó sűrűsége amiatt befolyásolja, mert egy hígabb víz szerű ragasztó sokkal könnyebben, gyorsabban tudja átjárni a sérülést a szélvédőben, mint egy méz szerű sűrű ragasztó.

Mennyi ideig tart akkor az autóüveg javításának a folyamata?

Általánosságban meg tudjuk állapítani azt, hogy a CASCOS autóüveg javításának a folyamata egy darab sérülés esetekor 30 perc alatt kivitelezhető. A munkát a felsorolt faktorok lassíthatják, de a legrosszabb esetben is maximum 1 óra alatt elkészül a javítás.