Az autótulajdonosok egyik rémálma az, ha a szélvédő megsérül és az addig makulátlan autóüveget egy karcolás vagy törés csúfítja el.

Lehet vele nem törődni, lehet halogatni az autóüveg javítását, de a legokosabb, ha minél előbb egy megbízható szerelő műhely felé veszi az irányt.

Sokan szeretnék megúszni a kőfelverődést egy sima autóüveg javítással és elkerülni a költségesebb cserét. Mikor elég az autóüveg javítása és mikor elkerülhetetlen egy teljesen újnak a beszereltetése?

Meghatározó a sérülés mérete, a típusa és az elhelyezkedése is. Az kőfelverődés javításra leggyakrabban egy felpattanó kavics miatt van szükség, ami a szélvédőt felsértve maradandó nyomot hagy. A sérülés sokféle lehet, de vannak tipikus fajtái, nem véletlenül kategorizálták őket a szakemberek.

Az egyik tipikus, kavics okozta szélvédő sérülés csillag alakú, de van félhold alakú, illetve szilánkos, és kombinált törés is. A repedések között megkülönböztethetünk Y, L alakú, függőleges, vízszintes és törésből induló repedést is. Előfordulhat az is, hogy az üveg és a fólia között légbuborék keletkezik, amiből az alakját tekintve szintén több fajta van.

Az autóüveg javítás akkor lehetséges, ha az károsodás nem nagyobb egy bizonyos méretnél, ez a méret körülbelül egy 100 forintos érmének felel meg. Az sem mindegy, hol keletkezett a törés vagy repedés. A szélvédő menthető, ha a kőfelverődés az üveg szélétől minimum 5 cm-re helyezkedik el. Amennyiben a vezető látómezejében található a sérült rész, annak szélessége nem haladhatja meg a 10 mm-t.

Ne halogassa az autóüveg javíttatását, mert az időhúzásnak könnyen az lehet a vége, hogy a még javítható sérülés tovább reped, és már mindenképpen autóüveg cserére lesz szükség. Minél előbb keressen fel szakembert, aki a szélvédő állapotának felmérésével eldönti, milyen megoldás jöhet szóba!

Keressen fel minket és bízza ránk a profi autóüveg javítást! Egyeztessen időpontot autószerelő műhelyünkkel a honlapunkon található elérhetőségeink valamelyikén!