Az egyre gyakrabban előforduló szélvédőkárok hátterében jelentős szerepet kap az autók felépítése. A technológia változása miatt az elmúlt tíz év alatt körülbelül tíz százalékkal vékonyodtak az autóüvegek, közben pedig az üvegfelületek egyre csak növekedtek, ennek hatására pedig nőtt a szélvédő terhelése. Minél nagyobb a terhelés, annál nagyobb az autóüveg repedésének kockázata, legfőképp akkor, ha még sérülés is található az üveg felületén. Ezzel kapcsolatban gyakran okoz fejtörést a gépjármű tulajdonosoknak az, hogy az adott sérülést autóüveg javítással vagy cserével lehet csak orvosolni?

Például a kavicsfelverődés okozta sérüléseket sokszor szélvédő cserével oldják meg a szakemberek, és csak kevés esetben orvosolják a problémát javítással. Ennek több oka is van, legtöbbször azért oldják meg szélvédő cserével a problémát a szakemberek, mert a szervizben nem adottak az optimális feltételek a korszerű javításhoz. Ez a megoldás környezetvédelmi szempontból sem ideális, ugyanis logikusan átgondolva egy szélvédő javítás után sokkal kevesebb hulladékkal kell számolni, mint a teljes szélvédő csere esetében.

Érdemes tehát olyan szervizt felkeresni a szélvédő javítással kapcsolatban, ami megfelelő technológiai felszereltséggel rendelkezik a kőfelverődések, egyéb sérülések javításához, így megkímélheti magát a felesleges kiadásoktól, és még a környezetvédelemre is figyelmet tud fordítani.

Ha még nem talált ilyen szervizt, ne kutasson tovább, ugyanis mi csak akkor választjuk a szélvédő cserét, amikor arra valóban szükség van. Ismerkedjen meg szolgáltatásainkkal, tekintse meg árainkat, és ha az autóüvegen apró sérülést észlel, mihamarabb keressen bennünket a szélvédő javításhoz! Szervizünk felszerelt, modern, így a helyreállítás után az autóüveg olyan lesz, mintha sosem lett volna rajta sérülés. Ha bővebb információkra lenne szüksége a szélvédő cseréről vagy javításról, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!